sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Приятно познакомиться, Санкт-Петербург!

Ensimmäiset päivät takana, miltä nyt tuntuu? No ihan käsittämättömän hienolta ja mahtavalta! Kaikki byrokratiajutut ovat sujuneet täysin ongelmitta mutta ennen kaikkea ihmiset ovat tehneet näistä päivistä ikimuistoisia. Heti juna-asemalla odotti venäläinen opiskelija, Ksusha, jonka kanssa menimme yhdessä asuntolalle ja hänen kanssaan sain täytettyä kaikki tarvittavat lomakkeet.

Omaan asuntooni päästyäni tajusin, että oli käynyt ihan käsittämätön tuuri, kun huonekaverikseni sain ranskalaisen vaihto-opiskelijan, joka on ollut täällä jo syyskuusta asti ja jonka kanssa juttu alkoi luistaa heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Asuntomme toisessa huoneessa taas asuu kaksi tsekkiläistä tyttöä, joista toinen opiskelee kv-suhteita ja toinen kauppatieteitä, ja joiden kanssa jaamme neljästään keittiön, vessan ja kylpyhuoneen. Asuntola ei tietenkään ole mikään viiden tähden hotelli, mutta en sellaista odottanutkaan. Kaikki paitsi uuni toimii hyvin, kämppikset on kivoja ja vuokra on alle satasen kuussa, joten kyllä täällä nyt viisi kuukautta asustelee.

Meidän huone

Asunnon keittiö


Perjantaina pääsin täyttämään lisää lomakkeita ja allekirjoittamaan lisää papereita, kun Ksusha vei minut rekisteröitymään yliopistolle. Sekin sujui loppujen lopuksi ongelmitta, kun kaikki tarvittavat valokuvat ja todistukset oli mukana. Opiskelijakortin saan ensi viikolla, minkä jälkeen voin hakea myös matkakorttia, jolloin liikkuminen julkisilla kulkuvälineillä halpenee huomattavasti. Kansainvälisten suhteiden tiedekunta sijaitsee Smolnyn luostarin tiloissa, joten ainakin ulkonäkönsä puolesta se voittaa kaikki jusleniat ja publicumit mennen tullen.

Publicumini seuraavat viisi kuukautta


Opinnot eivät ole vielä alkaneet ja nyt pientä päänvaivaa ovat tuottaneet kurssivalinnat. Ilmeisesti lopullisia päätöksiä ei tarvitse tehdä ennen kuin toukokuussa ennen tenttejä ja kursseja saa ottaa niin vähän tai paljon kuin haluaa. Venäjän kurssin lisäksi ajattelin ottaa muutaman englanninkielisen kansainvälisten suhteiden kurssin ja ehkä myös osallistua jollekin venäjänkieliselle kv-suhteiden kurssille. Tarjolla on ainakin Venäjän historiaa, Venäjän ja EU:n suhteita, Venäjän ja Euroopan turvallisuutta ja kylmää sotaa.

Kurssit alkavat siis vasta ensi viikolla, tiistaina tai keskiviikkona, joten saan olla ihan rehellisesti lomalla vielä pari päivää. Tosin en usko, että sen jälkeenkään on kauhea kiire ainakaan kurssien työmäärän takia, ainakin jos kämppistäni on uskomista. Tekemistä kuitenkin riittää, kun pitää mennä balettiin ja teatteriin, kiertää kaikki nähtävyyden läpi ja reissu Moskovaankin on jo suunnitteilla. Ja päivisin aikaa saa varmasti kulumaan esimerkiksi liikkumiseen, sillä etäisyydet täällä ovat välillä ihan käsittämättömiä. Metroasemien välillä saattaa olla viiden kilometrin väli ja esimerkiksi matka asuntolasta yliopistolle kestää noin tunnin. Ensin mennään bussilla metroasemalle, sitten kahdella eri metrolla ja lopuksi vielä bussilla loppumatka.

Tänän mennessä ei ainakaan ole ollut yhtään tekemisen puutetta. Perjantaina ja lauantaina sain tavata taas lisää vaihtareita. Perjantai-iltana menimme isolla porukalla katsomaan olympialaisten avajaisia baariin ja lauantaina turisteilimme yhdessä Pietarin keskustassa, söimme pikaruokablinejä ja kävelimme Nevsky Prospektilla. Tänään kävimme muutaman vaihtarin ja parin paikallisen kanssa Eremitaasissa. Näyttelyt olivat todella upeita mutta uskomattominta oli käsittämättömän hieno Talvipalatsi, joka oli itsessään kaikista hienoin taideteos. Opiskelijat pääsevät sinne ilmaiseksi sisään, joten siellä tulee varmasti käytyä useammankin kerran kevään aikana.

Vaihto on siis alkanut melkoisen positiivisissa tunnelmissa ja kai se kielikin alkaa tästä vähitellen sujua. Täällä on siis kaikki hyvin, tekemistä riittää ja elämä on kivaa!

Зимний дворец - Talvipalatsi

Talvipalatsin upea portaikko

Теремок - Vien ihan varmasti jokaisen vieraani tänne syömään!

Собор Воскресения Христова - Kristuksen ylösnousemuksen katedraali eli Verikirkko 

1 kommentti:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä. Kiva, että vaihto on alkanut noin hyvin. Ja varmasti riittää kiinnostavaa puuhaa koko kevääksi :)

    VastaaPoista