Niin kuin joku joskus totesi, "Food is always good and good food is even better".
Keskiviikkona menimme Suomen jääkiekko-ottelun jälkeen
georgialaiseen ravintolaan syömään. Ruoka oli ehdottomasti parasta, mitä olen
tähän mennessä syönyt täällä, ja kaiken lisäksi myös todella edullista. Paikka
näytti ensin pelkältä baarilta ja epäilimme hetken, saisiko sieltä ruokaa
ollenkaan. Täällä kuitenkin ilmeisesti kaikista nuhjuisimmissakin baareissa on
aina ruokalista ja jokaisesta paikasta saa kaljan lisäksi aina ihan kunnollisia
ruoka-annoksia.
Olimme ensin hiukan hukassa ruokalistan kanssa, kun emme
tienneet yhtään, mitä kannattaisi tilata. Viereisen pöydän pari herrasmiestä
kuitenkin antoi vinkkejä parhaista annoksista ja lopulta saimme tilauksen
tehtyä. Georgialaisen ruuan tärkein osa on Hatsapuri eli ihan vähän pitsaa
muistuttava pyöreä leipä, jossa on juustoa päällä. Sen lisäksi tilasimme
erilaisia lihapatoja, kanaa ja keittoa, jotka jaoimme porukassa. Kuten jo
sanoin, ruoka oli todella herkullista!
|
Jännityksellä odotetaan, mitä pöytään tuodaan. |
Perjantaina oli vuorossa vähän tutumpia ja turvallisempia
makuja, kun meidän kansainvälisessä keittiökisassa oli vuorossa suomalainen
ilta. Jokaisen maan vaihto-opiskelijat laittavat jotain perinteistä ruokaa
tässä kevään aikana ja ideana on, että muut antavat pisteitä ja lukuvuoden
lopussa valitaan voittaja. Me olimme siis ensimmäisinä vuorossa ja päätimme
tehdä makaronilaatikkoa ja korvapuusteja. Ensimmäinen tehtävä oli löytää
asuntolasta toimiva uuni. Se ei kuitenkaan ollut loppujen lopuksi hankalaa,
sillä Minnan asunnon uuni toimi kuin toimikin. Kardemummaa ei kaupasta löytynyt
mutta muuten kaikkia aineksia oli saatavilla, suomalaista maitoa ja voita
myöten. Uuni ei ihan toiminut toivotulla tavalla, mutta loppujen lopuksi ruoka
oli hyvää ja ilta todella onnistunut!
|
Makaronilaatikko sai paljon kehuja. |
|
Oudosta ulkomuodosta huolimatta pullat maistuivat hyvältä. |
|
Perinteisiä juomia ei tietenkään unohdettu. |
|
Keväällä luvassa ruokaa ainakin Tsekeistä, Argentiinasta,
Hong Kongista, Hollannista, Ranskasta ja Itävallasta. |
|
Kokit tyytyväisinä loppuillasta. |
Tänään lähdimme aamupäivällä hieman krapulaisina isolla
porukalla venäläisten kavereidemme luokse pelaamaan pelejä ja ennen kaikkea
tekemään pelmenejä. Pelmenit on vähän
raviolia muistuttava todella perinteinen ruoka Venäjällä. Täytteenä on usein naudan- tai sianjauhelihaa tai kanaa ja taikinaan tulee pelkästään
vettä, vehnäjauhoja ja suolaa. Olen aikaisemmin syönyt vain kaupasta ostettuja valmiita pelmenejä sekä kerran
ravintolassa ja nämä olivat kyllä ehdottomasti parempia, mutta eivät siltikään mitään herkkuruokaa. Pelmenit ovat kuitenkin todella oleellinen osa venäläistä
ruokakulttuuria, joten niitä kannattaa ehdottomasti maistaa täällä ollessa.
|
Taikina kaulitaan ensin ohueksi levyksi. |
|
Sitten siitä otetaan pyöreällä muotilla paloja. |
|
Täyte kääritään taikinan sisään. |
|
Keittämistä odottavia pelmenejä. |
|
Lopuksi pelmenit keitetään suolalla maustetussa vedessä. |
|
Ja syödään smetanan ja voin kanssa. |
|
Maistuu! |
Nam, tuli nälkä! :)
VastaaPoista