sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Приятного аппетита!

Niin kuin joku joskus totesi, "Food is always good and good food is even better".

Keskiviikkona menimme Suomen jääkiekko-ottelun jälkeen georgialaiseen ravintolaan syömään. Ruoka oli ehdottomasti parasta, mitä olen tähän mennessä syönyt täällä, ja kaiken lisäksi myös todella edullista. Paikka näytti ensin pelkältä baarilta ja epäilimme hetken, saisiko sieltä ruokaa ollenkaan. Täällä kuitenkin ilmeisesti kaikista nuhjuisimmissakin baareissa on aina ruokalista ja jokaisesta paikasta saa kaljan lisäksi aina ihan kunnollisia ruoka-annoksia.

Olimme ensin hiukan hukassa ruokalistan kanssa, kun emme tienneet yhtään, mitä kannattaisi tilata. Viereisen pöydän pari herrasmiestä kuitenkin antoi vinkkejä parhaista annoksista ja lopulta saimme tilauksen tehtyä. Georgialaisen ruuan tärkein osa on Hatsapuri eli ihan vähän pitsaa muistuttava pyöreä leipä, jossa on juustoa päällä. Sen lisäksi tilasimme erilaisia lihapatoja, kanaa ja keittoa, jotka jaoimme porukassa. Kuten jo sanoin, ruoka oli todella herkullista!


Jännityksellä odotetaan, mitä pöytään tuodaan.
Perjantaina oli vuorossa vähän tutumpia ja turvallisempia makuja, kun meidän kansainvälisessä keittiökisassa oli vuorossa suomalainen ilta. Jokaisen maan vaihto-opiskelijat laittavat jotain perinteistä ruokaa tässä kevään aikana ja ideana on, että muut antavat pisteitä ja lukuvuoden lopussa valitaan voittaja. Me olimme siis ensimmäisinä vuorossa ja päätimme tehdä makaronilaatikkoa ja korvapuusteja. Ensimmäinen tehtävä oli löytää asuntolasta toimiva uuni. Se ei kuitenkaan ollut loppujen lopuksi hankalaa, sillä Minnan asunnon uuni toimi kuin toimikin. Kardemummaa ei kaupasta löytynyt mutta muuten kaikkia aineksia oli saatavilla, suomalaista maitoa ja voita myöten. Uuni ei ihan toiminut toivotulla tavalla, mutta loppujen lopuksi ruoka oli hyvää ja ilta todella onnistunut!

Makaronilaatikko sai paljon kehuja.

Oudosta ulkomuodosta huolimatta pullat maistuivat hyvältä.

Perinteisiä juomia ei tietenkään unohdettu.

Keväällä luvassa ruokaa ainakin Tsekeistä, Argentiinasta,
Hong Kongista, Hollannista, Ranskasta ja Itävallasta.

Kokit tyytyväisinä loppuillasta.


Tänään lähdimme aamupäivällä hieman krapulaisina isolla porukalla venäläisten kavereidemme luokse pelaamaan pelejä ja ennen kaikkea tekemään pelmenejä. Pelmenit on vähän raviolia muistuttava todella perinteinen ruoka Venäjällä. Täytteenä on usein naudan- tai sianjauhelihaa tai kanaa ja taikinaan tulee pelkästään vettä, vehnäjauhoja ja suolaa. Olen aikaisemmin syönyt vain kaupasta ostettuja valmiita pelmenejä sekä kerran ravintolassa ja nämä olivat kyllä ehdottomasti parempia, mutta eivät siltikään mitään herkkuruokaa. Pelmenit ovat kuitenkin todella oleellinen osa venäläistä ruokakulttuuria, joten niitä kannattaa ehdottomasti maistaa täällä ollessa.

Taikina kaulitaan ensin ohueksi levyksi.

Sitten siitä otetaan pyöreällä muotilla paloja.

Täyte kääritään taikinan sisään.

Keittämistä odottavia pelmenejä.

Lopuksi pelmenit keitetään suolalla maustetussa vedessä.

Ja syödään smetanan ja voin kanssa.

Maistuu!

1 kommentti: