sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Olutta, opiskelua ja kulttuuria

Reilu viikko takana ja paljon on ehtinyt tapahtua. Tiistaina juhlin synttäreitäni ensin venäjän lähtötasotestin merkeissä ja illalla muiden vaihtareiden kanssa täällä asuntolassa. Meidän pieneen keittiöön oli ahtautunut parhaimmillaan yli 20 tyyppiä ja hauskaa oli! Tiistaina ei lähdetty jatkamaan iltaa asuntolasta mihinkään mutta torstaina ja perjantaina istuttiin iltaa baarissa. Torstaina oltiin liikenteessä vähän pienemmällä porukalla eikä menty keskustaan ja illan päätteeksi pääsimme myös vihdoin ladan kyytiin eli oli ensimmäisen taksikyydin aika. Kaikki sujui hyvin, olihan meillä ”suuri ja vahva” venäläinen mies seurassa. Perjantaina olimme isolla vaihtariporukalla keskustassa ja tarkoituksena oli suunnata loppuillasta ystävänpäiväbileisiin, mutta kalliin sisäänpääsymaksun ja pitkien jonojen takia otimmekin vain taksin asuntolaan jo yhden jälkeen.

Synttärijuhlintaa

Torstai-illan pubiporukka


Pelkkää juhlimista kulunut viikko ei kuitenkaan ole ollut, sillä keskiviikkona alkoi vihdoin ensimmäiset kurssit yliopistolla. Luennot ovat olleen jopa yllättävän mielenkiintoisia ja luennoitsijoiden englanti täysin ymmärrettävää. Tällä viikolla osallistuin vain vaihtareille tarkoitetuille luennoille mutta ensi viikolla olisi tarkoitus aloittaa kunnon kielikylpy venäläisten opiskelijoiden seurassa. Ihan lopullisesti en ole vieläkään päättänyt, mitä kursseja aion ottaa mutta vähitellen lukujärjestys alkaa hahmottua. Venäjän kurssin aikataulun saamme tietää vasta ensi viikolla, joten lopullisen päätöksen kurssivalinnoista teen varmaan vasta sen jälkeen, koska yhtään venäjän tuntia en halua missata.

Urheileminen ei tietenkään ole myöskään unohtunut. Lenkkeilijöitä ei ole kauheasti näkynyt, joten muiden vaihtareiden innoittamana kävin maanantaina ostamassa jäsenyyden kadun toisella puolella olevaan kuntokeskukseen. Sieltä löytyy modernin kuntosalin lisäksi ryhmäliikuntatunteja aerobicista spinningiin ja nyrkkeilyyn ja ollaan käyty siellä muutaman kerran tällä viikolla. Eilen ja tänään kuitenkin uskaltauduin lopulta lenkille ja onhan se nyt ihan eri asia juosta harmaiden kerrostalojen välissä koirankakkoja väistellen kuin nostella painoja hikisellä kuntosalilla, joten luulen, että lenkkarit tulevat olemaan kovemmassa käytössä kuin sisäliikuntakengät.

Ja totta kai viikkoon on mahtunut paljon myös kulttuuria ihan täydellä teholla. Museo viikossa lienee hyvä tahti, jos meinaa saada suurimman osan tämän kaupungin museoista kierrettyä puolessa vuodessa. Kirkkoja taas on joka kadun kulmassa ja ihan ihmeellisissäkin paikoissa, joten niitä ei voi mitenkään nähdä kaikkia. Tänään kävin mahtavan hienossa venäläisen taiteen museossa (Русский музей), joka oli jo rakennuksenakin todella upea. Museo oli valtava, siellä on esillä esimerkiksi noin 6000 ikonia ja saman verran maalauksia sekä vaihtuvia näyttelyitä, joten yksi kerta ei millään riittänyt kaiken näkemiseen. Kävin tällä viikolla myös ostamassa liput Romeo ja Julia –balettiin, jota menemme katsomaan muutaman viikon päästä, kun saan Kertun tänne vieraakseni.

Tänään on tarkoitus laittaa ruokaa yhdessä muiden vaihtareiden kanssa ja katsoa Suomi-Kanada jääkiekko-ottelua. Porukasta löytyy sekä kanadalaisia että suomalaisia ja toivotaan, että Kanadan joukkue ei ole liian kova Suomelle, muuten meillä on iso tiskiurakka edessä!

Kotitalo

Kotikatu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti