maanantai 27. kesäkuuta 2016

Vaellusta vuoristossa, työmatka Kazakhstanissa ja shoppailua basaarissa

Vähän tekstiä, paljon kuvia. Kuluneet 10 päivää, olkaapa hyvä:

1. Vaellus Ziddy-laaksossa 19.6.
Sunnuntaina osallistuin Hike Tajikistanin järjestämälle vaellukselle Ziddy-laaksossa, joka sijaitsee noin 70 km Dushanbesta pohjoiseen. Matkaan lähdettiin aamulla ja puolentoista tunnin ajomatkan päästiin perille Ziddy-kylään, josta lähdettiin kiipeämään ylös vuorille. Reitti oli aluksi rankka, mutta helpottui, kun pääsimme ylemmäs ja rinne loiveni. Lopulta saavutimme laakson perällä olleen jäätikön ja söimme lounasta vuoristopuron rannalla.











2. Työmatka Almatyyn 20.-25.6.
Maanantaina lähdimme Aid for Trade -tiimin kanssa viikoksi Almatyyn. Tiistaina ja keskiviikkona oli Aid for Trade Retreat, johon kuului erilaisia team building -aktiviteetteja ja workshoppeja. Tiistaina olimme koko päivän melomassa kumiveneillä isolla joella Almatystä pohjoiseen ja keskiviikon vietimme hotellilla. Torstaina ja perjantaina oli Employment, Trade and Human Development -konferenssi, jossa kuulimme paljon mielenkiintoisia esitelmiä ja paneelikeskusteluja. Oli tosi kiva olla isossa kaupungissa Dushanben jälkeen. Myös 25 asteen sää oli oikein mukava Tadzhikistanin kuumuuden jälkeen eikä pienet sadekuurot haitanneet ollenkaan. Hotelli oli todella hieno Rixos Almaty, jossa meillä kaikilla oli omat huoneet. Hotellissa oli myös uima-allas, kuntosali, sauna ja kylpyläosasto. Kävin monta kertaa uimassa sekä salilla ja torstai-iltana myös hierojalla. Lisäksi hotellin aamiaisbuffet oli varmaan suurin koskaan näkemäni, joten olimme hyvin ravittuja koko viikon.





Hotellin sisäpiha

Almaty illalla

Valmiina viimeiseen konferenssipäivään

Viimeisen aamun aamiainen

Näkymä hotellin ikkunasta

Tyynylista

Lähtö Almatysta kohti Dushanbea

Tadzhikistanin yllä

Dushanbe näkyy jo
  
3. Korvon-basaari 26.6.
Eilen sunnuntaina kävin isäntäpariskunnan kanssa Korvon-basaarissa, joka sijaitsee reilun puolen tunnin ajomatkan päässä keskustasta. Basaarissa myydään lähinnä ei-ruokaa, eli kankaita, mattoja, sähkölaitteita, astioita jne. Mitä Korvonista ei löydä, sitä ei tarvitse. Basaari on uskomattoman sokkeloinen ja siellä on useita osastoja, joten koko basaarin kiertäminen kerralla (tai edes usealla kerralla) on aika lailla mahdotonta. Dushanbessa on myös ainakin pari muuta basaaria, joista saa ennen kaikkea ruokaa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti